Konkurranseregler

Konkurranseregeler Sandnes Fotoklubb (revidert 26.02.2018)

Det konkurreres i 2 klasser:

• Farge (inntil 2 bilder pr medlem)
  • S/Hvitt-(Monokrom) (inntil 2 bilder pr medlem)

Bilder skal leveres på minnepenn på møtet innen kl.19.15 til den i styret som har ansvar for presentasjon på aktuelt klubbmøte. Bildene blir vist på prosjektør på klubbmøte før avstemning.

Bildene skal ligge i egne, godt merket mapper for fargebilde og sort/hvitt. Vi anbefaler å bruke en ellers tom minnepenn for hvert klubbmøte. Bildene skal leveres i JPG format Vi anbefaler oppløsning lik eller større enn 1920×1080 og fargerom brukt er Adobe RGB eller sRGB). Bildene blir tildelt tilfeldig filnavn før sortering og visning.

Presisering: For Monokrom defineres dette som hele bilde konvertert til gråskala, det tillates moderat toning av bilde (sepia og tilsvarende), Duotone bilde regnes som fargebilde.

Sandnes Fotoklubb forbeholder seg retten til å legge 1-3 plass ut på hjemmesiden og lukket gruppe for medlemmer på facebook. Ønskes ikke dette, må autor gi beskjed.

Har du ikke anledning til å komme så tidlig, så er det mulig å avtale at andre tar med bilder for deg. Disse bildene skal leveres på minnepenn hvor det tydelig fremgår at dette er fra flere deltakere, f.eks ved at folder har medlemmenes navn.

Bildene kan også leveres som print, og henges opp på vegg, men de må være levert digitalt for å være med i konkurransen og teller i totalt antall bilder pr klasse pr medlem.
Ved uenighet om klasser og lignende bestemmer styret hva som skjer med bildet.

Det konkurreres hver måned. (Unntatt juli og desember). Styret melder om bundet tema pr klasse i aktivitetskalender, dersom ikke annet er angitt er det åpent tema.
Det er ikke lov å stemme på egne bilder.
Deltakende bilder kan ikke være brukt i samme klasse tidligere uten det gjøres betydelig redigering av bildet.
Alle delbilder i et sammensatt bilde må være tatt av autor.

Det stemmes over hver kategori. 1., 2. og 3. plass.
Poeng: 1. plass = 10 p. 2.plass = 7 p. 3.plass = 5 p. Antatt: 3p. (Det gis poeng til ca.30%
av medtatte bilder.) Til slutt stemmes det over månedens bilde som gir 5 poeng i tillegg.

I slutten av året kåres det vinner i hver klasse og en sammenlagtvinner – Som blir Årets Fotograf.
Det kåres også Årets bilde i begge klasser, som medlemmene kan stemme mellom bilder som har hatt 1-3 plass igjennom året.

Konkurransebilder