Kategorier
Møtereferater

Referat Januarmøte 2014

Vi troppet opp i det nye året, glade og fornøyde etter julen og nyttårsfeiringen gleder.

Det var et veldig godt oppmøte og det var en glede å se så mange nye ansikter som det var denne gangen. Velkommen skal dere være alle sammen 🙂

Vi minglet litt rundt og hengte opp papirbildene våre og Erik fikk lagt inn alle prosjektorbildene før vi satte i gang med litt informasjon om diverse ting og tang.

Etter å ha vært på Varatun gård siden august 2013 var det på tide å ta en liten evaluering om hvordan vi syns dette lokale fungerer for oss. Og om vi heller skal flytte tilbake til Stangeland bydelshus. Vi hadde en avstemming hvor de av medlemmene som ville kunne stemme over hva de syntes var best. Og de aller fleste ville tilbake til Stangeland. Før vi eventuelt flytter tilbake skal John Sirevåg høre med lederen for Varatun gård om vi kanskje kan få ha låven som fast lokale, men hvis ikke dette skjer så ender det nok med at vi flytter tilbake til Stangeland.

Så var det litt info om kjøreplanen på møtene våre som vi har stokket litt om på for å få alt til å fungere mest mulig knirkefritt.

Videre ble det informert om en utstilling på Hå gamle prestegard som starter 25 jan. kl. 14.00 Utstilleren heter Elin Høyland

Så var vi kommet til litt info om vårens hyttetur som hvis alt går etter planen blir helgen 23-25 mai og vi håper at turen dette året skal gå til Utsira. Vi jobber med å skaffe overnatting. Det vil bli sendt ut mer informasjon om dette senere.

Litt informasjon om årsmøte som blir i februar.

John Bjørklund delte så ut medaljer og pokal til Thomas Sirevåg for seier i landskonkurransen hvor han tok seieren to klasser: For de under 18 år og for de under 25 år. GRATULERER THOMAS.

Etter dette hadde vi runden med å stemme på alle bildene vi hadde hatt med oss denne gangen.

Erik hadde så et lite innslag om hvordan klare å ta bra bilder når det er sterkt sollys ute, både med og uten blits. Han henviste også til at det går an å ta en titt på Sekonic sine sider hvor det ligger masse små filmer med gode tips og triks. Her er en link til Sekonic sine sider.

http://www.sekonic.com/classroom/webinars/mastering-exposure-for-landscape-photography-part-ii.aspx

 

Og så satte vi i gang med kritikken av bildene våre og resultat av avstemmingen ble som dette:

Farge

Antatte: Ragnar Myklebust, Bjørn Egeland, Falc Weiss

1.plass: Cato Berge

2.plass: Falc Weiss

3.plass: Oddvar Johnsen

Svart/hvitt

Antatte: Cato Berge

1.plass: Haure Aran

2.plass: Haure Aran

3.plass: Bjørn Egeland

Projektor

Antatte: John Bjørklund ( 3 stk), Oddvar Johnsen, Haure Aran, Cato Berge, Tone Sundland, John Sirevåg, Thomas Sirevåg, Rolf Langholm

1.plass: Arild Thorsen

2.plass: John Sirevåg

3.plass: Oddvar Johnsen

Månedens bilde: Svart/hvitt: Haure Aran

Referat: Tone Sundland

 

 

 

Visits: 58