Kategorier
Møtereferater

Møtereferat Mai 2018

Godt oppmøte når Sandnes Fotoklubb hadde sitt månedlige møte, 3 mai 2018 på Varatun Gård. Grete Jonnson gav oss en inspirerende og eksotisk bilde presentasjon fra hennes tur til Afrika (“Med fugler og ville dyr på fotohold i Sør-Afrika”). Her ble vi med på hele turen fra elvecruise, bilsafari til diverse fotoskjul, med innblikk i det fantastiske dyrelivet langs ruten. Majestetiske elefanter og flodhester til små fargerike fugler – en opplevelse!

I teknisk kvarter gav Ragnar oss en innføring i hyperfokalitet og hva det betyr. Tror nok at flere av oss må bruke litt tid å gå igjennom presentasjons materiale for å fullt ut forstå hvordan en kan utnytte dette under fotografering.

I klubb konkurransen var det åpent motiv i begge klasser, med følgende resultat:

Farge (33 bilder): 1. plass (og månedens bilde) – Bernhard Krainer, 2. plass – Harald Lygren, 3. plass – Rajesh Kumar, Antatt: Odd Inge, Oddvar (2x), Cato, Olav T (2x), Geir H, John S og Isabelle.

Sort/hvitt (31 bilder): 1. plass – Harald Lygren, 2. plass – Geir Heen, 3. plass – John Sirevåg og Bernhard Krainer, Antatt: Falk, Geir D, Geir H, Oddvar og Rolf Kenneth (2x).

Visits: 37