Kategorier
Møtereferater

Referat fra klubbmøte – 8. september 2022

I dag var der veldig godt oppmøte med 22 av klubbens medlemmer. Tenker nok at hovedgrunnen var at vi fikk besøk av fotograf Einar Sira, som ga oss en inspirerende og innholdsrik presentasjon av bildene og arbeidet hans.

Einar har i grunnen fotografert hele livet, men det er vell rett å si at det virkelig tok av i midten av 2000-tallet, og Einar har nå etablert seg som en kjent fotograf både i innlands og i utland. Han har et veldig godt forhold til Cuba og det fotoarbeidet som kommer derfra, dessuten har han hatt flere utstillinger i utlandet. Her kan en nevne både Venezia, London og selvfølgelig også på hans kjære Cuba.

Han har fått gode anmeldelser, spesielt for hans serie “Post Vitam” (e.g. The Guardian). Videre ble han plukket ut som en av fotografene til boken “100 Norwegian Photographers” i 2018. Denne Post Vitam serien har han også gitt ut bok av på eget forlag (150 signerte kopier) – løp og kjøp (enda et par eksemplarer igjen).

Einar viste oss mange eksempler av de fantastiske bildene sine, av fugler, dyr og blomster som vesentlig er fotografert med et Hasselblad kamera i dammen hans. For en detaljerikdom, som må sees på papir !

Einar ble til slutt med på bildekritikken av klubbens månedskonkurranse, der han påpekte viktigheten av å ha et veldefinert prosjekt å jobbe under, samt å søke inspirasjon ved å delta på forskjellige arbeidsgrupper arrangert av andre fotografer.

Resultater fra månedskonkurransen, der det var fritt tema i begge klasser:

Farge (28 bilder): No. 1 – Cato Berge, No. 2 – Harald Lygren, No. 3 – Olav Thu; Antatte bilder: Roy, Ragnar (2x), Olav Fosså, Harald og John S

Sort/hvitt (25 bilder): No. 1 – Cato Berge (Månedens Bilde), No. 2 – John Bjørklund, No. 3 – Olav Thu; Antatte bilder: Olav Fosså, Harald, Geir D, Geir E og Cato

Visits: 125