Kategorier
Møtereferater

Referat fra klubbmøte 13. oktober 2022

På dette møtet fikk vi besøk av fotograf Tom Haga som ga oss en gjennomgang av hans fotografiske reise over 25 år. Der var 19 av klubbens medlemmer tilstede på klubbmøte denne måneden. Tom driver for det meste med reklame fotografering, både produkt fotografering og promotering av firmaer. Han har blant annet vært fotograf for kokkelandslaget og promotering av Utne hotell. Tidligere var de meste av hans oppdrag via reklamebyråer, men i dag er de fleste oppdrag direkte til kundene.

Tom fortalte at han oftest fotograferer med 50 mm linsen og stor blenderåpning for å skape den rette atmosfæren i bildene (dvs. leke med lys og dybdeskarphet). Det er mye som skal ordnes og må stemme for å ta et iscenesatte stemnings bilder av et produkt. Nå idag tar han også en god del film i forbindelse med markedsføringen.

Resultater fra månedskonkurransen i oktober 2022:

Farge (25 bilder): No. 1. – Olav Thu (månedens bilde), No. 2. – Roy Storvik, No. 3. – Geir Einarsen; Antatte bilder: Olav, John S (2x) og Oddvar (2x)

Sort/hvitt (23 bilder): No. 1 – Oddvar Johnsen (delt), No. 1 – John Sirevåg (delt), No. 2 – Laila Røberg, No. 3 – John Sirevåg: Antatte bilder: Stig Vidar, Ingrid, Oddvar og John B

Visits: 89