Referat fra klubbmøte – 9. juni 2022

Årets siste klubbmøte i Sandnes Fotoklubb før sommerferien 2022 ble avholdt på Varatun Gård den 9. juni. 17 av klubbens medlemmer var forventningsfulle møtt opp for å høre, og ikke minst se, presentasjonen til fotograf Tina Brikland Borsheim. Tina har utviklet sin egen personlige stil innen portrett fotografering der hun på kreativ måte tilnærmer seg det maleriske i bildene. Hun driver eget studio på Sola, og planlegger i forkant hva utrykk hun ønsker i bildene. Dette gjelder bl. a. lyssetting, farger og bekledning. Vi ble mektig imponert av Tina’s arbeid. Vil også nevne at hun har fått mange gode plasseringer i nasjonale konkurranser og ble kåret til Årets Fotograf i Rogaland, 2021.

Mer detaljert informasjon om Tina’s arbeid og bilder kan dere finne her: https://www.studiobrikland.com/

Resultater fra månedkonkurransen juni 2022 (fritt tema i begge klasser):
Farge (18 bilder): No. 1 – Cato Berge (delt Månedens Bilde), No. 2 – Stig Vidar Hovland og 3. Roy Storvik; Antatte bilder: Cato, Olav og Oddvar
Sort/hvit (15 bilder): No. 1 – John Sirevåg (delt Månedens Bilde); No. 2 – Olav Thu og No. 3 – Olav Thu; Antatte bilder: Cato og Roy

Hits: 24

Månedens Bilde – juni 2022

Hits: 69

Referat fra klubbmøte – 12. mai 2022

Månedens klubbmøte ble avholdt på Varatun Gård torsdag 12. mai 2022, der 15 forventningsfulle fotografer var tilstede. Denne kvelden fikk vi oppleve en spennende reise som Elin Rønnekleiv tok oss gjennom, der hun presenterte en fantastisk bildeserie (med musikk) fra hennes mange turer i Norge. Serien hadde den betegnende tittelen “Den Utrolige Reisa” og reflekterte motivasjonen til å reise seg opp igjen etter en vanskelig livssituasjon.

Her fikk vi være med Elin, og Hans Ludvig Frantzen til mange spennende steder i Sør-Norge. Serien var bygget opp i 6 kapitel (områder i Norge), der to av disse så langt er utgitt som bok (Rogaland, og Møre og Romsdal).

Resultater fra klubbkonkurransen (fritt tema i begge klasser):

Farge (16 bilder): No. 1 – John Sirevåg (Månedens Bilde), No. 2 – Oddvar Jonsen og No. 3 – Oddvar Johnsen; Antatte bilder: Laila og Nina C

Sort/hvit (13 bilder): No. 1 – Cato Berge, No. 2 – Cato Berge og No. 3 – Oddvar Johnsen; Antatte bilder: Oddvar og Olav T

Hits: 49

Månedens Bilde – mai 2022

Resultater fra klubbkonkurransen mai 2022:

Hits: 94

Referat fra klubbmøte – 21. april 2022

Det var hele 22 av klubbens medlemmer som møtte opp på klubbmøte på Varatun Gård den 21. april for å få seg en spennende tur gjennom Dolomittene i Italia. John Sirevåg (med god hjelp av Lasse Sirevåg) hadde satt sammen en inspirerende samling av bilder (med tilhørende musikk) fra mektige Dolomittene. Bildene ble tatt på en 3 ukers tur som John S, Olav og Cato gjennomførte høsten 2021 (sept/okt). Etter en flott innledning med informasjon om turen, ble de oppmøtte “bergtatt” av den flotte og dramatiske naturen her i nordlige del av Italia, der nok Val Gardena og Cortina var turens høydepunkt.

Resultater fra klubbkonkurransen i april 2022:

Farge (26 bilder): No. 1 – John Bjørklund, No. 2 – Stig Vidar Hovland og No. 3 – John Bjørklund; Antatte bilder: John S (2x), Elin R, Laila og Olav T

Sort/hvit (23 bilder): No. 1 – Elin Rønnekleiv (Månedens Bilde), No. 2 – Cato Berge og No. 3 – Olav Thu; Antatte bilder: Ragnar, Espen, Olav T og Elin R

Hits: 21

Månedens Bilde – april 2022

Farge (bundet tema: lang lukkertid):

Hits: 78

Referat fra klubbmøte – 10. mars 2022

Det var godt oppmøte, der hele 22 av klubbens medlemmer hadde møtt opp til å høre på presentasjonen til undervannsfotograf Erling Svendsen.

Erling er en anerkjent undervannsfotograf som har drevet med dykk og fotografering i mer enn 45 år, og har vært med på utgivelsen av til sammen 15 bøker, derav “Dyreliv i havet” som nå er tilgjengelig i 7. utgave og har gode salgstall.
Han hadde så langt utført mer enn 5000 dykk, og kunne vise til imponerende fotoutstyr basert på en Nikon D850, samt 2 fastmonterte blitser og “flyterigg”. For å få fram fargene under vann var det viktig å ha mye lys, ellers vil alt fortone seg grått. I tillegg til tilstrekkelig lys, var partikler i vannet den største utfordringen med undervannsfotografering. Erling kunne vise oss en glimrende samling av allslags fargerike organismer.

I månedskonkurransen var det fritt motiv i begge klassene, og resultatene ble som følger:

Farge (26 bilder): No. 1 – Roy Storvik (Mådens Bilde), No. 2 – Olav Thu, No. 3 – Stig Vidar Hovland; Antatt: Laila, Olav, Elin, Geir D og John B.

Sort/hvitt (25 bilder): No. 1 – Olav Thu, No. 2 – Roy Storvik, No. 3 – Oddvar Johnsen, No. 3 – Cato Berge; Antatt: Oddvar, Roy, Laila og John B.

Hits: 53

Månedens Bilde – Mars 2022

Sort/Hvitt:

Hits: 143

Referat fra årsmøte og medlemsmøte 10. februar 2022

Sandnes Fotoklubb’s medlemsmøte i februar startet som vanlig med Årsmøte for klubben 2021. Her var 19 av klubbens medlemmer benket i spenning på kåringen av Årets Fotograf og Årets Bilde. Alle dokumenter i forbindelse med årsmøtet var sendt ut i god tid før møtet, og ble enstemmig godkjent av medlemmene på møtet.

Det var Olav Thu som nok en gang stakk av med tittelen Årets Fotograf 2021, der han også sammenlagt vant Sort/hvitt klassen. Videre var det Cato Berge som ble sammenlagt vinner av Farge klassen.

Årets Bilder 2021:

Det ble servert pizza og brus med en hyggelig fotoprat etter at bildene for månedskonkurransen for februar var gjennomført. Det var åpent motiv i begge klassene, og resultatet ble som følger:

Farge (20 bilder): No. 1 (Månedens Bilde) – Oddvar Johnson, No. 2 – Olav Thu, No. 3 – Olav Thu; Antatte bilder: John B (2x), John S (2x) og Cato

Sort/hvitt (18 bilder): No. 1 – John Sirevåg, No. 1 – Geir Dørheim, No. 3 – Cato Berge; Antatte bilder: John B og Olav Thu (2x)

Hits: 64

Månedens Bilde – Februar 2022

Resultater for månedskonkurransen, februar 2022:

Sort/hvitt:

Hits: 184